img/okvir.png

 dan

 sat

 minuta

 sekunda

info za posjetioce

 • ŠTA JE Kid's Festival?Kid’s festival je najveći nezavisni događaj za mlade u Jugoistočnoj Evropi. Od 2004.godine, preko 40,000 djece iz svih djelova Bosne i Hercegovine učestvuju svake godine. Raznovrsni program kombinuje radionice, štandove, zabavu, filmove, predstave i edukaciju...
  Moto: “Svi različiti – svi jednaki”.
 •  
 • GDJE? Sarajevo – ZETRA (Olimpijska dvorana- Juan Antonio Samaranch)
 •  
 • KADA? Od 06. do 10 Juna 2014
 •  
 • VRIJEME? Program Kid's festivala počinje u 14:00h (nema ulaska ranije), projekcija filma u 18:00h
 •  
 • INFO ZA POSJETIOCE
  (dokument za download)

design & development by : triptih

© 2004 - 2014 ViaKult

6 - 10. Juni 2014 Sarajevo – ZETRA (Olimpijski centar Juan Antonio Samaranch)

Za prikaz sadržaja potreban je Adobe Flash Player.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Preuzmite instalaciju - Get Adobe Flash player

Održan sastanak sa prestavnicima Kids festivala

Ministrica porodice, omladine i sporta Nada Tešanović razgovarala je danas sa predstavnicima Kids festivala iz Sarajeva, Susanne Prahl i Harisom Bilalovićem.

Tema današnjeg sastanka bila je mogućnost održavanja ovog festivala u Banja Luci.

više informacija »Prestavnici Kids festivala posjetili Gradsku upravu Banja Luke

Zamjenik gradonačalnika Banja Luke, Jasna Brkić, sa saradnicima razgovarala je danas, 17. marta sa direktoricom Kids festivala Susanne Prahl.
Na sastanku u Gradskoj upravi, Prahl je izrazila želju da ovaj dječiji festival, koji se održava u Sarajevu od 2004. godine, posjeti još veći broj djece iz Banja Luke.

više informacija »Deseta godišnjica Kid's Festa obilježena na prijemu u organizaciji ambasadora Sorensena

Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik, ambasador Peter Sorensen, bio je domaćin prijema organizovanog u njegovoj rezidenciji u utorak, 24. oktobra 2013. godine, kojim je obilježena deseta godišnjica Kid's Fest u Bosni i Hercegovini. Kid's Fest je najveći dječji i omladinski festival u zemlji.

više informacija »Deseti KidsFest je završen.
Kids Team vam maše i šalje pozdrave.
Vidimo se ponovno 2014. godine! Uživajte u YouTube videu

Vidimo se 2014!


FINAL REPORT 2013 FINAL REPORT 2013


MKSJ viđen dječijim očima

Outreach program Tribunala i njegova Služba za održavanje web stranice danas su pokrenuli online galeriju crteža koje su djeca iz Bosne i Hercegovine (BiH) izradila tokom radionice MKSJ-a na 10. Sarajevo Kids Festivalu.


Ova online galerija sadrži 20 najboljih crteža koji nude pogled na međunarodnu pravdu i rad MKSJ-a iz perspektive djeteta. Posjetioci mogu kliknuti ‘Sviđa mi se’ na crteže koji im se dopadaju na Facebook stranici MKSJ-a, a pet crteža koji dobiju najviše glasova će biti korišćeni za dizajn informativnih materijala MKSJ-a.


ZAVRŠEN 10.KIDS FESTIVAL

ZAVRŠEN 10.KIDS FESTIVAL

U sklopu posljednjeg dana odrzavanja 10. KIDS Festivala u saradnji sa udruzenim policijskim snagama BiH organizovan je tradicionalni Dan policije.  Djecija policija, biciklisticke policijske patrole i psi tragaci bili su glavne atrakcije ovogodisnjeg Dana policije. Kao dio aktivnosti rada policije u zajednici, policajci su iskoristili priliku za druzenje...

više informacija »

ZAVRŠEN TREĆI DAN 10.KIDS FESTIVALA

ZAVRŠEN TREĆI DAN 10.KIDS FESTIVALA

U saradnji sa Ambasadom Svicarske i Svicarskom agencijom za saradnju i razvoj danas je na 10. KIDS Festivalu organizovan tradicionalni Dan Svicarske.
"Vec deset godina Svicarska podrzava KIDS festival, vodjeni inicijalnom idejom da dovedemo djecu iz cijele BiH i  kako mozete vidjeti uspjeli smo u nasoj...

više informacija »

ZAVRŠEN DRUGI DAN 10. KIDS FESTIVALA

ZAVRŠEN DRUGI DAN 10. KIDS FESTIVALA

U saradnji sa predstavnicima Saveza Sumero i pod sloganom "Dan za posebne prijatelje" odrzan je drugi dan 10. KIDS Festivala.
«Desavanja poput KIDS Festivala jedinstvena su prilika za prezentaciju svega onog sto osobe sa intelektualnim poteskocama zele, mogu i hoce, Danas vidimo djecu iz Sarajeva...

više informacija »

ZAVRŠEN PRVI DAN 10.KIDS FESTIVALA

ZAVRŠEN PRVI DAN 10.KIDS FESTIVALA

Zvanični festivalski program 10. KIDS festivala započeo je danas svecanim otvaranjem izložbe crteža  djece iz  predškolskih ustanova Republike Srpske. Uz prisustvo velikog broja gostiju i zvanica  izložbu su svečano otvorili Nada Tesanovic, ministrica porodice omladine i sporta RS-a, Ivo Komšic gradonačelnik Sarajeva i Susanne Prahl direktorica KIDS festivala.

više informacija »

ŠARENA PARADA NAJAVILA POČETAK 10. KIDS FESTIVALA

ŠARENA PARADA NAJAVILA POČETAK 10. KIDS FESTIVALA

Šarenom paradom kroz glavne ulice Sarajeva, započelo je jubilarno izdanje najvećeg događaja za djecu i mlade u jugoistočnoj Evropi - 10. KIDS festival. Uz učešće brojnih građana, šarenoj povorci su se pridružile i visoke zvanice: gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, ambasador Francuske Roland Gilles, ambasador Švicarske Andre Schaller te...

više informacija »

Raiffeisen BANK glavni sponzor Kid`s festivala

Raiffeisen banka i ove godine, nastavljajući tradicionalno dobru saradnju sa Kid's festivalom, kao glavni sponzor s ponosom učestvuje u najvećoj godišnjoj dječijoj zabavi na ovim prostorima...
više informacija »PODRAVKA PODRŽALA 10. KIDS FESTIVAL

Deseti Kids Festival, ovogodišnji najveći događaj za mlade u Jugoistočnoj Europi, koji se održava od 7. do 11. lipnja već tradicionalno podržava Podravka i medvjedić Lino.
više informacija »

VIDIMO SE NA 10. KIDS FESTIVALU 07. JUNI 2013.


FLASHMOB KID'S FESTIVAL Sarajevo 2013
KID'S FESTIVAL IMENOVAN:

Za priznanje "Evropski projekt Bosne i Hercegovine 2012" imenuje se nezavisni događaj za djecu i mlade – Kid's festival. od strane Evropski pokret u Bosni i Hercegovini (DOWNLOAD)


Tel/Fax:
T: +387 33 232 644
F: +387 33 534 045

Adresa:
Halilbašića 52
71000 Sarajevo, BA

e-mail:
kontakt e-mail

partneri kid's festivala